mimarlığın yıldız haritası

sanki dikdörtgen ekibinin yıldız haritası astronotlarıyla birlikte YEM'den sonra İ.T.Ü Taşkışla'da sergilenmeyi bekliyor


10 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelikle bütün ekibi kutluyorum ortaya güzel ürünler çıkartmışsınız. güzel derken estetik dışında kavramsal altyapısı ve ironik eleştirel bir havası olmasını kastediyorum. beni düşündüren şey bu 'sanki' neoliberalizm sorgulamasında bir yerlerde durup durmadığınızdır. haritanın bugünkü halinden memnun musunuz ? ya da hayalinizdeki harita diye birşey var mı? sizce bu harita yeni birşeyin farkına varmamızı sağlıyor mu yoksa bildiklerimizin alelade ilişkilendirilmiş ve kalabalık bir sunumundan mı ibaret ? gösteriyi, şeyleşmeyi,pazarlama oyunlarını sorgularken ortaya koyduğunuz ürünün de haritanın içinde herkesle ve herşeyle beraber yer alması bize neyi anlatmaktadır ? sistemdışı diye bir yerin var olmadığını ve yapılacak en iyi şeyin kendini 'sanki' farklı bir yere koyarak sırıtmak olduğunu mu ? sanki quo vadis ?

Adsız dedi ki...

bütün hayalkırıklıklarını ve cansıkıntısını geçici olarak bir kenara ittirip olup biten üzerine daha detaylı düşünme çabası? kaba ve tek cümlelik -ve kendi başına her nasılsa çok doğru görünen- basit ifadelerden, daha karmaşık ve gerçekliğe daha doyurucu biçimde karşılık gelecek modellere ilerleme çabası? sabaha kadar yaşasalar muhalif ya da eleştirel olmayacakları halde, rüzgar böyle estiğinden, muhalefet olanağı bulunmadığından, muhalefetin gösterisi ucuzladığından, sanki muhalif veya eleştirel bir tavırları varmışçasına (eleştiri ya da muhalefet anlama/okuma çabasını doğrudan takip edermiş gibi) konuşmayı adet edinenlerin (ve hakaretamiz sıfatlarla anılmayı hakedenlerin) arasına karışmamak için özen göstermek?

olric dedi ki...

akla verilen önem götte patlar

olric dedi ki...

daha çok bekler..

gönülsüz dedi ki...

buraya lejand, yazın yapılan fanzinler, yazışmaların bir kısmı, proje-dikdörtgenin mekanar'daki linki, haberi falan...
bir takım fotolar... çaprazlama programı/filmi ve de anlatımı...

bir de horoskop (horoskop tamam, ben artık dünyadayım)...
ve "sonradan-düşünceler" de eklenebilir..
[bunları koyalım ben buraya ziyaretçi bulucam...]

olric dedi ki...

koymak lazım tabii..sonra bir vakit de blogun tasarımını elden geçirmek lazım heralde çok kasvetli sanırım şu şekilde..ben tam düzelemedim galiba ama bir sürü sınav var girmek gereken felan neyse isterseniz müsaitseniz perşembe ya da cuma akşamı da buluşabiliriz belki ? ya da onur mu gelecekmiş öyleyse sonra da olabilir bilemedim öyle işte..

olric dedi ki...

evet horoskop istiyoruz horoz şekeri istiyoruz hani nerede horosko ?

horosko
horosko
horosko
horosko

olric dedi ki...

4 ocak 2010..
herşey hala çok güzel olacak..

gönülsüz dedi ki...

erdem nerdesin ya bi el atmadın şu bloga.. gerçek gönülsüz senmişsin, araştırma blogumu sana devrederek ben başka kimliklere yol alıcam artık...

gerçek gönülsüz dedi ki...

abi bunalımlardayız biz depresyonlardayız hiçbirşey yapamıyoruz..ayılınca el atcam elbet..birgün..umarım..tabii..şör.